Příběh

Caffe Hardy

Historie společnosti Caffe Hardy není bůhvíjak dlouhá.

Po chudém a těžkém poválečném období dochází v Itálii konečně kolem roku 1950 konečně ke konjunktuře a ekonomickému rozmachu, nazývaném jako Hospodářský Zázrak.

Vznikají úspěšné a velké společnosti jako Eni, Fiat a zároveň všechna odvětví zažívají recesi.

O pět let dříve zakládá Dr Carlo Ernesto Valente v Miláně společnost FAEMA (fabbrica apperecchiature elettromeccaniche e affini) která se začíná soustřeďovat na výrobu espresso kávovarů pro komerční využití. Dalším logickým krokem Dr Valentemu připadá založení pražírny kávy pro zahraniční trhy, kterou nazve HARDY, což má v angličtině význam jako odolný, nezlomný, vzdorný.

Jak roste úspěch FAEMY, nezbývá čas věnovat se kávě a proto Valente předává odkaz HARDY zaměstnanci FAEMY, panu Majovi a to přesně v roce 1954, který se dodnes pokládá za den založení společnosti HARDY COFFEE COMPANY, Milano 1954.
Společnost je dnes stále v roku rodiny Maja, respektive její třetí generace, v čele s panem Albertem Majou. Káva Hardy velmi silně komunikuje své kořeny v městě módy a designu, italském Miláně. Tartanový vzor jejich obalů elegantně připomíná haute couture známých fashion designerů, stejně jako podtext Always in fashion (stále in) a marketing je založen především na podpoře sportu (San Siro stadion) a michelinských podniků, jako Villa Borghesi s nejznámějším italským šéfkuchařem Carlem Cracco.

Kávy vybrané pro profesionální tradiční i automatické espresso kávovary

MILANO: Silná, světle hnědá crema s tmavším žíháním jasně ukazuje vysokou přítomnost prémiových arabik. Ve vůni převládá květinové aroma s dominantními tony růže. V ústech plynule přechází sladkost a kyselost do elegantní rovnováhy, s lékořicovým zakončením. Složení 90% zrno arabika (Honduras, Brazílie, Peru) a 10% zrno Robusta (Indie)

EUROPA: Na první pohled zaujme pevnou a elastickou cremou. Ve vůni rozeznáte pražené ořechy a čerstvé dřevo. V chuti takřka nulová kyselost, vysoké množství éterických olejů a příjemné, jen mírně hořké zakončení, typické pro autentické italské espresso. Složení 70% zrno arabika (Brazílie, Honduras) a 30% zrno Robusta (Indie, Pobřeží Slonoviny)

ZANZIBAR: Světle hnědá crema, vůně čerstvě posekané trávy s náznaky hořkého citronu a pomeranče ukazují silnou přítomnost vysoce kvalitní organické odrůdy Arabica. Intenzivní kyselinka, vyvážená se sladkostí, dodává této kávě přirozenou eleganci, zvýrazněnou jemnými chuťovými vůněmi na konci. Složení 80% zrno Arabika (Tanzánie, Zanzibar) a 20% zrno Robusta (Indie)

Máte zájem o spolupráci?

Neváhejte nás kontaktovat přes email, telefonicky nebo skrze kontaktní formulář.

Sledujte nás: